Posts tagged ‘pembangkang’

January 10, 2013

Enggan Upgrade Venue Himpunan Lebih Besar – Pembangkang Tak Yakin Turp Up Lebih 30 000

parti2 pembangkang malaysia rancang sebuah himpunan jan 12 ini
mereka yg diselubungi krisis, kontroversi,
harap himpunan akan naikkan semangat pnyokong2 hadapi PRU13
dan ia juga adlh satu2 harapan mereka

Isu Penyingkiran Hasan Ali drpd Exco S'ngor -- Laporan Biadap Meloyakini Secara Sistematik Cuba Heret Institusi Kesultanan Melayu Utk Kepentingan Politik Mereka

mereka tiada isu2 utk tarik pngundi2 atas pagar
strategi terakhir adlah agar undi penyokong sndiri tak lari pula

mereka mengharap himpunan ini mnjadi game changer
kalau mungkin ‘timbul’ kekacauan, akan ada police brutality
kalau pmimpin mereka ditahan polis, akan ada political prisoner
kalau ada permintaan yg tak dikabul, akan ada abuse of power

read more »

September 3, 2011

DAP Harus Kemuka Pendirian Isu Komunis! Adakah Komunis Pejuang Kemerdekaan atau Penjajah?

mat labu risau dirinya dikaitkan dengan faktor menjatuhkan populariti sekongkolan pengkangkang. menyedari pattern ini, karpal menjadi orang pertama kasi bambu sama mat labu, sini  sini sini

tetapi kita akan dapat baca mat labu akan cuba pertahankan dirinya. aku nak terberak baca kenyataan mat labu,

pemimpin Umno dilihat merasa gusar dan panik apabila sejarah perjuangan kemerdekaan mulai diketahui rakyat khususnya generasi muda

mi

read more »

August 27, 2011

Mat Labu Mahu Tukar Sejarah Bila Tawan Putrajaya. Mahu Jadikan Komunis Sebagai Pejuang Kemerdekaan. Manakala Polis dan Tentera Melayu Sebagai Penderhaka Kerana Berkhidmat Untuk British

“dekat nak merdeka nanti, siarlah cerita mengenai bukit kepong. bukit kepong ini, polis yang mati itu polis british. hat (yang) serang Bukit Kepong itulah pejuang kemerdekaan yang sebenar, yang serang bukit kepong itu mat indra muhammad indera). dia melayu tapi semua sejarah itu ditutup.

“padahal mat indera yang mengetuai operasi itu akhirnya dihukum gantung,” – utusan

.

mat labu memetik cerita bukit kepong dalam ceramah di tasek gelugor, penang. dia ceritakan bagaimana kononnya seorang melayu bernama mat indera yang dia gambarkan sebagai pejuang kemerdekaan sebenar.

mat indera kononnya ketuai operasi menyerang balai polis british di bukit kepong itu.

read more »

August 3, 2011

Parti Sial PSM dan Racisme Pembangkang

.

enam anggota psm yang ditahan tanpa perbicaraan dibawah emergancy ordinance. mereka ini kebanyakannya india dan cina. kecoh. mereka ini ditahan kerena didakwa cuba menyebarkan fahaman komunis.

perkara yang sama terjadi kepada tujuh immigration officer berbangsa melayu. mereka ini ditahan dibawah akta isa kerena didakwa terbabit dalam satu jenayah.

read more »

May 29, 2011

MIGRAIN! Aljuburi Migrain Ramai Pulak Belia di Putrajaya! kahkahkah

.

kenapa remaja begitu happy di putrajaya?

read more »

May 26, 2011

Apabila Anwar Tak Kongkek Amoi, Korek Jubur, Sontot Bontot Laki — Apa Anwar Buat? Lihat Video ini

read more »

May 25, 2011

KAHKAHKAH! Sekongkolan Pengkangkang MIGRAINE Najib Tak Naikkan Harga Minyak kahkahkah

.

teka-teki,spekulasi harga minyak yang dimainkan menteri perdagangan dalam negeri, koperasi, dan pengguna — ismail sabri, terjawab. harga minyak kekal. yay!

read more »

May 19, 2011

Aljuburi, PR Terus Persenda Suara Rakyat. Pakatan Pengkangkang Merisikokan Sokongan 2-3 Kerat Penyokong Mereka

pakatan rakyat pimpinan anwar aljuburi tidak perlu tunggu hingga menakluki putrajaya untuk merampas tanah rakyat. mereka dah mula praktiskan kuasa merampas tanah rakyat dan memusnahkan rumah, tempat tinggal rakyat.

ini jelas perbuatan mempersendakan rakyat apabila mereka kononnya melabelkan diri mereka sebagai pejuang rakyat, apabila mereka sendiri yang menindas dan berlaku zalim terhadap rakyat.

.

ladang rakyat, kelantan

read more »

May 7, 2011

Isu Mubahalah Jadi Semakin Lawak. Fatwa TERDESAK Persatuan Peguam Syarie : Sumpah Atas Nama Allah, Bukan Ajaran Islam GEMPAR!! habis islam agama siapa?

isu mubahalah jadi semakin lawak.. kahkahkah banyak raja lawak timbul sekarang ni. PKR terdesak, hilang oksigen untuk pertahankan kredibiliti anugerah tuhan mereka.. tuhan mana tak tau lah. tuhan kerajaan langit kot. kahkahkah kredibiliti aljuburi sekarang sangat tercalar setelah tidak berani menyahut cabaran sumpah dengan nama Allah.

mungkin eskay harus kurangkan level sikit kalau nak aljuburi turut bersumpah.. sumpah atas nama jembalang tanah ka jin pakai toncet ka semanat bukit ka mungkin baru kena dengan aljuburi! kahkahkah

TERDESAK

wakil persatuan

read more »

May 4, 2011

Utusan Juga Punyai Hak Kebebasan Bersuara Sama Seperti Malaysiakini dan Harakah!

apek pengkangkang patut lebih adil dalam kasi hantam media-media selain media pro pengkangkang. apek dinasihatkan supaya lebih adil dan tidak mendiskriminasi.

apek juga ingin diingatkan bahawa kebebasan media bukanlah hanya boleh dibolot oleh para sekongkolan pengkangkang. akhbar utusan juga punya hak bersuara. apek jangan ingat apek saja boleh cakap.. lu ingat tanah ni lu punya bapak punya ka?

read more »