Posts tagged ‘pilihanraya’

January 22, 2013

Manifestos Is For Campaign, LOSERS!

sebelum pilihanraya

kami janji1, kami janji2, kami janji3, buku jingga

lepas pilihanraya,

read more »

Advertisements
January 11, 2013

Bragging Rights – MCA Style

source here

You will not find this in any Barisan Nasional parties, especially in MCA

– Soi Lek

yeah

read more »

January 15, 2012

Penggunaan Dakwat Kekal Tak Jamin Pilihanraya Adil — Anwar, Mahfuz, Kadir Sheikh Fadzir kahkahkah WOIT AWAT TAK HABAQ KAT AMBIGA ITU HARI WOIT!!

aku pening betul. hari ni kadir sheh fazer pulak bercakap pasal dakwat kekal dlm meloyakini. katanya tak jamin pilihanraya adil. mengapa tak cakap awal-awal dengan ambiga? penat-penat dia lepaskan  haiwan-haiwan belaan sekongkolan di KL. kahkahkah

paling pelik, ini bukan kali pertama pemimpin besar sekongkolan pakatan mengherdik cadangan ambiga. mungkin ambiga akan berkecil hati. dia ingat dia paling pandai dah dengan cadangan guna dakwat kekal. kahkahkah sebelum ni anwar aljuburi telah mengherdik cadangan ambiga dulu.

read more »

June 12, 2011

Kerjasama Ambiga-Mat Sabu — Dimana Releven?

.
datuk ambiga — bekas presiden bar counsil, pernah menentang Islam dengan hebat, pernah anjur interfaith counsil dan sokong kes murtad lina joy. sumber

pendek kata, kalau bercakap soal menghalalkan seorang muslim keluar Islam, atau murtad.. memang ambiga paling hero.

bagaimana seorang timbalan presiden PAS, boleh bersekongkol dengan seorang anti-islam seperti ambiga? dimanakah logiknya kerjasama ini? PAS yang sokong si anti-islam tapi orang lain pula yang dikafirkan

read more »

May 5, 2011

GEMPAR! Pilihanraya Kecil DUN Selising?

tersedak aku dengar berita ni.  terus aku google. maka aku singgah di page unspnners, sini

YB Adun PAS Selising Kelantan, Drs. Saipul Bahrin telah dimasukkan ke Hospital Pakar Perdana pada dua hari lepas, hari Selasa Mei 3hb, 2011 kerana disyaki diserang penyakit tibi.

read more »

April 23, 2011

CINA HASILKAN HAMPIR 80% PIMPINAN TERTINGGI DAP NASIONAL. HANYA BERTANDING DI KAWASAN MAJORITI CINA. JELAS KECINAAN!

nik aziz mahu aturkan plan memajukan penyokong DAP? air di kelantan pun tercungap-cungap nak settle. DAP nak bantu selesai isu air bersih kelantan? jangan haraplah. baik bantu kuan yew isu air malaysia ke singapura.

ratio india. 5:1 … setiap lima ekor cina. satu baru boleh seketul india diletakkan. ratio melayu dalam pimpinan cina DAP… 12: 1.. dalam 12 ekor cina, baru boleh diletakkan seketul melayu. melayu satu entiti rare yang susah dijumpai dalam DAP. malah boleh dibuat currency pon. sama seperti emas, perak.

chinese 24.. malay 2…. indian 5… ini figura pimpinan tertinggi dap nasional. angka ini hanya untuk sokong ayat tun mahathir

.

read more »

April 17, 2011

PBB Menang 100% Kerusi Yang Ditandingi Walau Sentimen Anti-taib Dicanangkan Berjaya Oleh Pembangkang. Mana Bukti Rakyat Tolak Taib? Menang HANYA 15 Kerusikah? Atau Kalah Di 56 Kerusi?

100% menang kerusi yang ditandingi PBB adalah tanda sokongan rakyat kepada taib.

tiada bukti rakyat tolak taib. itu pendapat pembangkang. mereka sebenarnya patut kata “rakyat perlu tolak taib”. kalau bukan taib siapa? orang merekalah.. si baru bian. mereka kata rakyat perlu tolak taib kerana taib bukan orang mereka. itu sahaja. adakah rakyat katakan mereka tolak taib? adakah taib kalah? adakah parti taib kalah? tentulah tidak.

adakah dengan hanya mewakili suara di 15 kerusi sudah cukup mereka katakan yang semua rakyat sarawak tolak taib? adakah dengan 15 kerusi itu mereka katakan mereka dah mewakili semua suara rakyat sarawak? sedangkan di 56 kerusi lagi tidak? the numbers speak for themselves. kalau tak faham jugak itu bengap namanya.

read more »

April 17, 2011

Bagi DAP Yang Hanya Menang 12 Buah Atau 16% Kerusi di Sarawak.. Mengatakan Mewakili Suara Rakyat. Ini Suatu Yang Kelakar. 16% Tidak Melambangkan Rakyat Sarawak Berkongsi Semangat Kecinaan DAP. Hanya 16% Melambangkan Rakyat Menolak Politik Perkauman DAP

ini tokoh politik perkauman sarawak

Kenapa Mesti Melayu Saja Yang Memerintah Sarawak? – Violet YONG

.

apa salah melayu yang dia pertikaikan menjadi pemerintah? tak bolehkan melayu memerintah? tak mampukah melayu memerintah? bodoh sangatkan melayu sampai dia tak senang melayu memerintah?

kalau dikatakan usia, tahap pendidikan, atau pengalaman membuatkan seseorang pemimpin itu tak layak memerintah.. itu boleh diterima. kenapa soalkan melayu memerintah?

read more »

April 17, 2011

Rakyat Sarawak Tanak UBAH! PAKATAN Kekal LOSER. PKR Muncul Sebagai the Biggest LOSER. kahkahkah BARISAN kekal pilihan rakyat Sarawak

.

walau apa pun DAP, PKR atau PAS kata.. hanyalah penyedap hati sendiri kahkahkah team pakatan kalah teruk di sarawak! itu hakikat! itu apa yang terjadi. pakatan harus terima hakikat yang rakyat tolak mereka mentah-mentah. rakyat dah bosan dengan janji janji palsu anwar, dan konco-konco konspirasinya. rakyat dah bosan dengan pembohongannya.

Keputusan keseluruhannya, BN menang 55 kerusi, DAP 12, PKR 3 dan Bebas 1. Pas tiada dalam list pemenang kerana PAS ada pengalah kahkahkah.

read more »

April 16, 2011

PKR Kalah Teruk. Kalah di 46 Kerusi. Anwar Jiwa Kacau. Mandi Bunga di Amsterdam Untuk Pulih Semangat kahkahkah

walaupun anwar berkeliaran ceramah di serata cerok di sarawak.. PKR kalah teruk. anwar konon membawa angin perubahan. rupa-rupanya hembusan angin  tu hanyalah hembusan angin kentut. kahkahkah anwar kini bertambah risau. dah la kes video zina pun masih hangat diperkatakan. risau ahli parti akan hilang kepercayaan makin bertambah.. paling risau, jambu-jambu anwar pun sudah banyak lari, tanak kongkek sama anwar, kerena anwar mamat kaki kantoi kahkahkah tak cover line kahkahkah

read more »