Posts tagged ‘rakyat’

January 18, 2013

Citizenship – Tun Vs Tunku

when, tun grant citizenship – already  live in malaysia 20, 30 years. can speak malay

when tunku grant citizenship for chinese, indians – already live in malaya even much more years, stil cannot speak malay

read more »

January 18, 2013

Cerita Air Kelantan 1980an dan 2013

1980an – Kelantan

sumber air harian di kmpng2 ialah perigi, sungai

read more »

January 17, 2013

Sabah RCI – Kit Siang Masih Tak Boleh Makan Tun M.. Even Now Already Retired HAHAHA

mahathir should stand before sabah rci – give out citizenship

dude, tunku even worse 1 mil

its stil bn! u pengkhianat!

wait… tunku?

read more »

January 16, 2013

KL112 HKR – WELCOME TO JACKASS! FUCK YEAH

read more »

January 15, 2013

HKR KL1112 – Fake Pictures, Fake Numbers, Fake People Going For GE13

Protesters on the Roof and in trees!

impossibru

sorcery is this

kahkahkah

January 12, 2013

Hanya 45 000 Peserta! Still A Long Way To Putrajaya. Too FAR

.

harapan 1 juta brader anwar bin ibrahim tak kesampaian
nafsu tinggi,
tapi power takde

kahkahkah

aku dah kata, tu sbb pakatan xnak buat kt bkt jalil
kalau tak, std kosong separuh

kahkahkah

hanya 45 ooo kata polis sini
1oo ooo kata meloyakini sini

bgaimana anwar mahu jd pm dgn hanya kekuatan 45 000 undi?

read more »

January 12, 2013

Pakatan Vow To End Corruption.. All Eyes At Ngeh, Nga

only 50 000. long way to go to 1 million

meroyaninsder – pakatan pledge to corruption

while umno/barisan already cleaning the house,
now only pakatan seems to get the idea

khir toyo out
shahrizat out
some stil in court, waiting

umno/barisan not just talking
party members are actually get booted out

read more »

January 11, 2013

Bragging Rights 2: Sekolah Panggil Wakil BN Sampai Bantuan rm100

kepada rakyat, daripada rakyat
wang rakyat, untuk rakyat

sekolah2 akan mula edarkan wang bantuan RM100 utk pelajar2
ini dinamakan perkongsian keuntungan dana negara

somethng dap, pkr, pas pretend to understand
what umno/barisan actually do

read more »

January 10, 2013

Enggan Upgrade Venue Himpunan Lebih Besar – Pembangkang Tak Yakin Turp Up Lebih 30 000

parti2 pembangkang malaysia rancang sebuah himpunan jan 12 ini
mereka yg diselubungi krisis, kontroversi,
harap himpunan akan naikkan semangat pnyokong2 hadapi PRU13
dan ia juga adlh satu2 harapan mereka

Isu Penyingkiran Hasan Ali drpd Exco S'ngor -- Laporan Biadap Meloyakini Secara Sistematik Cuba Heret Institusi Kesultanan Melayu Utk Kepentingan Politik Mereka

mereka tiada isu2 utk tarik pngundi2 atas pagar
strategi terakhir adlah agar undi penyokong sndiri tak lari pula

mereka mengharap himpunan ini mnjadi game changer
kalau mungkin ‘timbul’ kekacauan, akan ada police brutality
kalau pmimpin mereka ditahan polis, akan ada political prisoner
kalau ada permintaan yg tak dikabul, akan ada abuse of power

read more »

January 15, 2012

KELIRU! Ambiga Menghalalkan Rasuah Kecil Jika Sekongkolan Pakatan Memerintah?

how convenient. jika pakatan menang PRU13, ambiga mewakili rakyat malaysia, memohon agar sekongkolan pakatan menghalalkan rasuah kecil di malaysia.

untunglah pakatan. bukan niat mereka mahu rasuah. wujud pula desakan daripada rakyat malaysia supaya rasuah.. apakan daya. kalau diikutkan hati, tak nak rasuah. kalau dah rakyat berkeras desak pakatan rasuah, siapalah diri pakatan utk menolak.

ini bukan cadangan pakatan, tapi ini cadangan daripada speaker sesi suara nurani rakyat malaysia di konvensyen pakatan di kedah. wakil rakyat malaysia ini mahu rasuah dibolehkan ialah ambiga. orang sama yang mahu pilihanraya yg bersih.

read more »