ISU MESIR: harakah tiada pendirian.. semua orang pon kasi hantam! barisan, kementerian.. sekali terhantam harakah sendiri daaa kahkahkah MENGELIRUKAN! kahkahkah

Rohidzir Rais

mula-mula kita cuba analyse apakah pendirian harakah di dalam isu mesir. anwar dan mahfuz menyokong ikhwanul muslimin.. dengan mengutuk hosni mubarak.

tetapi tg n.ajis, berpendirian seperti mahu melarikan diri dari ikhwanul muslimin apabila ikhwanul muslimin tidak mengawal tunjuk perasaan mereka sampai terjadi merompak, membunuh, merogol — dengan menyokong program kerajaan membawa balik pelajar malaysia di mesir.

barulah kita sedar yang harakah ni lansong tidak berpendirian.. sokong hanya sekerat, bantah pon hanya sekerat. sekerat yang ngam-ngam untuk mereka protes sana hantam sini.

untungnya sokong sekerat ni ialah, orang lain tak boleh mengkritik pendirian mereka. kerena mereka tidak menyata pendirian menyokong ikhwanul muslimin, tetapi hanya mengutuk mubarak. kita lihat mereka cerdik kerena memilih berlaku begini.. tetapi cerdik hanya cukup untuk meyakinkan orang-orang yang tak brapa nak cerdik.

interview harakah bersama Ustaz Rohidzir Rais, 36, editor kanan PTS Islamika yang baru pulang dari mesir. sini.

“..Bagaimana dengan barangan mereka di sana dan apa pandangan penduduk sana yang melihat kita mahu bersama dengan mereka dalam keadaan aman tetapi lari ketika susah..”

KAHKAHKAH ini apa lu cakap? sudah sedap-sedap sampai di malaysia, tiba-tiba cakap tak perlu bawa pulang pelajar. kalau tak perlu pulang, awat yang hang sampai dulu kahkahkah ini jelas kes mencari hal nak kritik orang saja kahkahkah pak lawak jadian pihak harakah kahkahkah

cakap mendedahkan bodoh sendiri kahkahkah tak payah orang nak korek kahkahakah sendiri dedah bodoh sendiri kahkahkah pandai harakah cari lebai dungu-dungu nak dibodoh-bodohkan kahkahkah

*bersambung ini malam daa..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: