Posts tagged ‘negara’

January 22, 2013

Kedah Premier Genius — Batch of Losers

PELABURAN KELAPA SAWIT PAPUA NEW GUINEA GAGAL

“THE COMPANY AGREED TO PAY US BACK THE MONEY”

read more »

Advertisements
June 12, 2011

PAS Tolak HAK Laksana Hukum Islam Walau Jika Diberi Peluang Perintah Malaysia?

.

PAS menolak hukum islam sebagai matlamat parti. ia dikatakan kerana takutkan timbul salah faham dan menakutkan pihak tertentu. mungkin mereka juga dalam pertimbangan menukar nama parti kepada Parti Kebajikan Se-Malaysia.

alasan PAS menukar halatuju parti dah satu hal yang menjijikkan. belum pun perjuangkan hak orang islam di negara ini.. dah buangkan islam dari perjuangan dek kerana takut dengan karpal singh dan kit siang yang petah berdebat.

Surah Al Kaafirun, dan firman ALLAH bahawa “sesungguhnya Aku yang mengutus Muhammad dengan agama Islam yang benar dan haq, dimenangkan diatas agama lain, walaupun tidak disukai oleh musyrikin (dan kaafirun)”.

sediakah PAS melawan karpal, kitsiang dalam kes seperti lina joy? azan? islam agama rasmi?

read more »

May 14, 2011

Laporan Polis Razali: DAP’s CREDIBILITY AT STAKE. DAP ugut saman ahlinya sendiri jika laporkan kejadian sebenar perjumpaan DAP/Kristian

jumaat lalu, seorang ahli DAP — razali abdul rahman — dah buat laporan polis. juga seorang ahli DAP, razali turut berada dalam majlis kristian anjuran DAP.

laporannya bertujuan memberi lebih maklumat kepada pihak polis. DAP yang tak puas hati dek kerena tak tahu apa isi kandungan maklumat laporan yang diberikan razali kepada polis.

lalu DAP cabar razali untuk dedahkan isi kandungan laporannya. ahli parliman jeluton dan juga penganjur mahlis tertutup kristian itu — jeff ooi — berkata DAP hanya beri tempoh 24 jam kepada razali untuk dedahkan isi kandungan laporan polisnya sebelum DAP boleh menentukan tindakan undang-undang susulan. sumber

read more »

May 10, 2011

jika perdana menteri seorang kafir. ia dibenarkan perlembagaan. PAS akan pasrah dan tidak akan menghalang.

SEJAK BILA MELAYU LEMAH SAMPAI MACAM NI?

PERDANA MENTERI BUKAN ISLAM PUN NAK TENGOK SAJA?

PAS BACUL!

“The constitution does not bar a non-Muslim from becoming prime minister. This is not about PAS. PAS cannot stop the constitution but it will not happen because of the current majority we have,” he told reporters during a press conference here. 

sumber

kenyataan ini dikatakan oleh naib presiden PAS. aku dah agak! pas tidak sama sekali akan berani pertahankan hak melayu mahupun islam!

read more »

May 10, 2011

PAS cuci tangan isu murtad dan negara kafir. tanak masuk campur. cumanya kalau ada kes murtad, salahkan UMNO

“isu ini bukan isu PAS atau pendirian PAS, tetapi tidak ada disebut dalam perbincangan paderi bahawa orang kristian akan jadi perdana menteri. Tak ada pun” – mahfuz

dengan berkata isu ini bukan isu PAS atau pendirian PAS, adakah mahfuz mahu katakan isu usaha kristian memurtadkan umat islam malaysia dan projek negara kafir DAP sebagai bukan isu dalam PAS? adakah PAS tidak lagi berpendirian islam?

read more »

May 9, 2011

GEMPAR! hadi awang tempelak siapa dedah isu murtad sebagai tidak beramanah!

“hiruk-pikuk yang dilemparkan oleh media tertentu bertujuan untuk membakar semangat rakyat terutama dikalangan orang melayu beragama Islam, bahawa Malaysia akan menuju kearah negara kristian adalah suatu pemberitaan yang sangat tidak beramanah,” – Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang

sumber

read more »

Tags: , , , ,
May 8, 2011

GEMPAR! PAS Ikrar Sedia Pertahan Kafir Harbi DAP Hingga Akhir Hayat!

aku sebagai saudara seislam, kesal dengan tindakan PAS yang pertahan DAP tanpa usul siasat. kesediaan mereka pertahan DAP tanpa usul periksa ini jelas menunjukkan mereka tidak kisahkan agama, hanya mahu politikkan agama. PAS harus lebih terbuka kepada keputusan siasatan polis, jika betul concern tentang isu murtad dan projek negara kafir DAP.

perkara ini bukanlah soal ikan bilis. ini hal murtad besar-besaran. mereka harus berikan sokongan kepada polis jika mahu melihat kebenaran. jika awal-awal lagi ditolak, itu lah tindakan kurang cerdik malah tindakan tak waras.

ini bukanlah isu politik. maka PAS diingatkan jangan terlalu bermain politik hingga memandang remeh isu islam yang maha besar ini.

read more »

May 8, 2011

AZIZ BARI – KEWAJIPAN PM MUSLIM ADALAH BERTENTANGAN DENGAN PERLEMBAGAAN

.
hujah si haramjad ni – perlembagaan tidak menetapkan seorang perdana menteri muslim utk memerintah kerajaan, dan mana-mana penetapan syarat sebegitu adalah bertentangan dengan undang-undang kesaksamaan malaysia. sumber

sekarang lantang pula suara ini memekak. siapa yang pernah sokong orang ini sebelum ini? a law expert? ptuih!

read more »

May 6, 2011

PROTES AMK GAGAL : Tanda Rakyat Percaya Aljuburi Bukan Saja Kaki Bontot! Malah Kaki Kongkek Pelacur Cina!

demo yang dikatakan akan kumpul ribuan orang, 80 ngo, tanda rakyat tolak video zina anwar. tadi keadilandaily kata 600 orang hadir. sumber. yang best free malaysia today kata ‘Kira-kira 100 penyokong Pakatan Rakyat dan 80 dari NGO’. sumber. kahkahkah

kahkahkah 100 ekor orang daripada 80 ngo? kahkahkah seekor orang untuk satu ngo? kahkahkah ada ngo bawak lebih, 2 ekor kahkahkah ini mana punya keling tulis daa? kahkahkah memang tak dak lain. ni samada keling fmt penipu. atau keling PKR penipu. kahkahkah

tapi sebenarnya puluhan orang saja yang hadir. sumber. kahkahkah sekor orang pakatan wakil 3 ngo. kahkahkahkah malaysian insider lebih kejam dengan laporan kurang dari 30 orang. sumber. kahkahkah

30 orang daripada 80 ngo? warrrgghhhhkahkhakhakhakhakhahakhkahhahakhahhakhaakhahakhakhahk kahhahahahkahahkhkakahkahhahakkahakhakhahkakha khakahkahhahkhakhkahhakhahakhakah kahahkahkhahahhakahkaha maka rationya, seekor orang wakil 2 ngo? kahkahkah malah ada ekor-ekor yang bertindak tamak dengan mewakili hingga 3 ngo? what kind of cirit birit is this? kahkahkah kejam sungguh penolakkan rakyat terhadap protes ini. kahkahkhkakah

cameraman pro pengkangkang ialah yang paling depan sekali. sebab nak close up bagi nampak ramai crowd kahkahkah

read more »

April 16, 2011

Anwar Sudah Lari Keluar Negara Kerana Takut Jawab Tuduhan Raja Petra? Isu Konspirasi Jahat Bersama Ku Li Menjatuhkan Najib? Dakwaan Mereka-reka Fitnah Altantuya Untuk Political Mileage? Anwar Lari Kerana Takut, Takut Kerana Salah!


adakah anwar takut kepada nik suriyani? kahkahkah

.

blog unspinners, laporkan anwar dah balik tengahari semalam lagi. satu email, memberitahu anwar terbang ke luar negara malam tadi. dia berlepas ke london dengan pesawat MH 2357. rancangannya ialah untuk bertolak dari amsterdam ke osaka pada apr 19. dia akan pulang pada apr 21hb dari osaka. sekadar menyebut, kes liwatnya pada 18hb.

aku sangat kecewa apabila dapat tahu anwar dah chow. aku baca sini. sebabnya aku nak dengar apa anwar nak counter isu pendedahan rpk. rpk dan anwar dua-dua pon kaki propa. rpk pulak nampak gayanya tak bagi muka kepada pembangkang apabila dirinya dikatakan sell-out.

read more »